Voordelen en nadelen in de horecasector

Een artikel of het werk in de Horeca, Waarom wel en Waarom niet…

Het werken in de Horeca heeft voor en nadelen, Zo heb je bijvoorbeeld bedrijven waar je van 12.00 tot 01.00 werkt. Oftewel, Je hebt geen tijd voorjezelf dan, Dan ben je hard gezegt ”Levenloos”, Werken in de horeca doe je vooral als je ”’Gek” bent, Ja ik ben ook gek! Werk ook in de horeca,
Je hebt meestal wel leuke collegás en zoals je op TV ziet, Zon chef als Die dikke kale ( Kan niet op de naam komen! ), Die schreeuwt veel, Maar dat is 9 van de 10 keer niet zo, Dan heb je gewoon een vriendelijke werkende of luie chef,

In de horeca heb je veel contact met mensen, Dat kan leuk zijn, Maar ook kan je veel kritiek over je heen krijgen, Je moet echt stress bestendig zijn.. Kan voor bepaalde mensen lastig zijn,

Al scheld een gast je verot, Je moet vrolijk blijven lachen, En het zo goed mogelijk oplossen,
Zodat die terug komt!

Enkele voor en nadelen :

Voordelen :
– Bijna altijd werk!
– Leuke college’s
– Je leert lekker koken!
–  Je kan wel uitslapen!

Nadelen :
– Hard werk, Weinig verdienen
– Amper tijd voor jezelf
– Tegen kritiek kunnen
– Uithoudingsvermogen
– Onder druk werken ( Bijvoorbeeld bij A’la carté )

Zo zijn er nog veel meer Na en voordelen,
Teveel om op te noemen,

Verder is de horeca wel leuk om te doen,
Je hebt veel Diversietijd, Oftewel elke dag maak je andere mensen mee,

 

Maar ook kan je Horeca vergelijken met andere beroepen

Vergelijking :

Korte Citaat Horecava :Werken in de horeca vergeleken met de zorg
”Zijn er dan geen nachtdiensten in de ziekhuizen of verpleeghuizen? En zijn de doorgroeimogelijkheden daar meer aanwezig dan in de horeca? Volgens mij zijn die nadelen, als ze al nadelen zouden zijn in beide sectoren aanwezig.  En kan ik een hoop voordelen noemen van de horeca boven de zorg. Al ben ik bevooroordeeld omdat ik er al zo lang met tevredenheid achter de bar werk op feesten.
Mensen die in de horeca werken komen vaak blije gasten tegen. Waarom ga je anders stappen of naar een feest? Wij werken niet in restaurant, maar kan me voorstellen dat mensen daar ook naar toe gaan omdat ze een leuke avond willen. Werken in een ziekenhuis levert misschien meer waardering op, maar weegt dat op tegen al het leed dat je dagelijks ziet? Of de regelmatige niet blije gezichten als er een slecht nieuws gesprek gevoerd dient te worden. Handen aan het bed in de zorg lijkt me een veel groter probleem dan het personeels te kort in de horeca.
Verder staat er in het persbericht dat horecapersoneel meer vrij moet zijn in de weekenden en op feestdagen. Dit klinkt heel erg leuk en aantrekkelijk maar het meeste geld komt nog altijd binnen op de vrij- en zaterdagen. En mijn mening is dat die dagen gewoon gewerkt dient te worden in de meeste horecazaken. Als je op die dagen op regelmatige basis zelf vrij wilt zijn, dan kan je beter een kantoorbaan nemen dan in de horeca werken. ”

Zo zie je maar weer dat je ook kan vergelijken met andere beroepen,

Roken verboden, Gast vrij Ja of Nee?

het is sinds 1 juli 2008 is het verboden te roken in de horeca,
Hier over is ook veel ophef geweest, Maar is dit wel zo gastvrij,
En kan je niet besluiten een ROOKtent te beginnen,
Een tent voor rokers, Sinds het verbod in de horeca is de omzet een klein stukje gedaald,
Iedereen was gewent dat het mocht, En de 1 vond het leuk en de ander niet,
Nu word het opgenomen voor de niet rokers, Maar is dit wel zo verstandig, Kan je niet zelf bepalen wat je wilt, Zoals ik boven noemde een rook tent, Wat vind u ervan? van het Rookverbod, Laat het me weten bij Reactie’s,

Als personeels zijnde heb je hier ook wel wat last van, Je krijgt mensen die aan je kop zeuren over ; Mag ik echt niet roken, Meneer waarom mag het niet, Mevrouw : Kan ik roken, Dat is ook punt waar je keer op keer tegen aan loopt.

  Roken RR
Conclusie :

Horeca werk is niet altijd even leuk, Maar dat heb je ook bij een van 8 tot 5 kantoorbaan,
Je moet tegen kritiek kunnen en gek zijn om te willen werken in de horeca,
Qua personeel is er geen tekort in de horeca, Er lopen tussen de 16.000.000 milj mensen in Nederland genoeg gekken rond zie je maar, Er is altijd wel een baan.. En de horeca is natuurlijk een grote keuze en verandering in je leven, Je raakt ook je LeefRitme kwijt, Vooral als je in een Cafe bijvoorbeeld werkt.

http://mvv93.plazilla.com/page/4294995157/het-werk-in-de-horeca-voor-en-nadelen

Written by