Tips and tricks voor de tafeldekking

tafeldekking

Zoals vermeld creëren wij graag sferen. Dit kan enkel gebeuren door onze ruimtes te decoreren naar de seizoen of festiviteiten van dat moment. Zie hieronder enkele tips die wij volgen in alle onze residenties.

Een mooie eettafel is een lust voor het oog! We geven je hier een aantal eenvoudige tips om de eettafel op een bijzondere manier te dekken.

Thema

Om een mooi geheel te creëren, is het aan te raden om te beginnen met het kiezen van een centraal thema. Voor de hand liggende thema’s zijn natuurlijk Kerst en Valentijn. Maar wat dacht je van:

  • Voorjaar: roze, lichtgroene, gele paarse en witte bordjes met diverse patroontjes. Zet kleine vaasjes met bloemen verspreid over de tafel voor een extra zonnig effect.
  • Oriëntaals: versierde borden met mooie kleuren en patronen en grote schalen met oosterse heerlijkheden geven de tafel een mysterieus tintje. Een druk tafelkleed is hier zeker op zijn plaats en geweven placemats en servetten kunnen hier probleemloos boven op gelegd worden.
  • Rustiek, landelijk: een wit kleed met lichte borden met blauwe accenten geven een mooie, landelijke uitstraling. Geef de tafel eventueel een Hollands tintje met geruite rode of blauwe servetten.
  • Chique: overdrijf rijkelijk met grootmoeders bestek, gouden kaarsen en extra grote wijnglazen. Veel glanzend wit en goud, mooie glitters en glimmende glazen geven een vorstelijke uitstraling. Leg bestek neer in verschillende groottes, zodat er voor elke gang nieuw bestek gebruikt kan worden.

Tafelkleed

Een smetteloos wit kleed is een vaak een stijlvolle basis. Maar uit de band springen met een apart tafelkleed is helemaal geen gek idee. Tegenwoordig heb je heel originele tafelkleden met bijvoorbeeld Russische matroesjka’s, Indiase vrolijke kleuren of Hollandse ruitjes. Heb je een hele mooie tafel, dan kun je natuurlijk ook gaan voor enkel een loper en placemats.

Servies

Of je nu voor chique of vrolijk gaat, royale stapels borden zijn sowieso leuk. Plaats eerst een placemat, vervolgens een onderbord en ten slotte borden van verschillende groottes, voor elke gang een. Heb je niet voldoende van een soort, dan hussel je ze gewoon lekker nonchalant door elkaar. Voor glazen geldt hetzelfde. Zorg dat de wijnglazen mooi glimmen! Leg bestek neer volgens de etiquette.

Menukaart

Ben je creatief aangelegd, maak dan zelf een menukaart! Leef je uit met mooie lettertypes, beeldende omschrijvingen en glitters. Stevig, bijzonder papier vormt een mooie basis.

Tafelschikking

Wil je op subtiele wijze bepaalde mensen lekker ver bij elkaar vandaan plaatsen? Maak dan originele naambordjes. Heel leuk zijn met krijtjes beschreven hartjes die je met ruw touw om de servetten heen bindt.

Finishing touch

Bestrooi de tafel met glitters, bloemblaadjes, kerstballetjes of ander mooi decoratiemateriaal en zet lekker veel (gekleurde) kaarsen neer. Eet smakelijk!

http://www.vbowonenenzo.nl/content.asp?id=703

Written by